'Zomer vol Nikon-aankondigingen, waaronder D400'

Deze zomer kunnen we twee golven aan nieuwe Nikon-producten verwachten volgens NikonRumors. De aankondigingen zouden elkaar na slechts dagen of weken opvolgen. De eerste 'wave' zal nieuwe Nikon 1-camera's doen aanspoelen, daarna krijgen we wellicht eindelijk de D400 te zien.

Compacte systeemcamera's lijken gemiddeld een minder lang leven beschoren dan dslr's. Voor een aantal Nikon 1-camera's staan vermoedelijk deze zomer al weer opvolgers klaar. Nikon's J3 en S1 werden 9 januari 2013 aangekondigd, de Nikon 1V2 draait al iets langer mee maar kan met een introductiedatum van 24 oktober 2012 allerminst oud genoemd worden. Toch denkt NikonRumors dat voor een of meerdere van deze camera's een opvolger klaar staat.

Nikon D400
Een echte dinosauriër in het Nikon-assortiment is de D300s, die op 30 juli 2009 het levenslicht zag. In de basis lijkt het toestel echter sterk op de D300, die al in de zomer van 2007 werd geïntroduceerd. Dat de geruchten over een mogelijk opvolger dan ook al even door de wandelgangen gonzen is dan ook niet vreemd. In 2011 werd er al uitgebreid gesproken over de D400.

Nog altijd is maar bar weinig bekend over het toestel en ook nu nog geen spoor van mogelijke specificaties. Veel verder dan een aps-c-sensor komen we niet. Kijken we in onze eigen (troebele) glazen bol, dan verwachten we een behuizing die wat weg heeft van de D800, zoals de D7100 zich verhoudt tot de D600. Tegelijk met de camera krijgen we misschien ook een nieuw high-end-DX-zoomobjectief te zien die samen met de D400 als kit verkocht kan worden. Daarnaast zijn er geruchten dat er ook een 300mm f/4 op stapel staat.

bron: Digifotopro.nl


vorige pagina