Snoecks 2014 toont fotografie van Bryan Adams

Jaarboek Snoecks viert haar 90e verjaardag met fotografie van Bryan Adams. De rockster fotografeerde onder andere Sean Penn, Pink, Mick Jagger, Sting en Kate Moss. Snoecks 2014 bevat 18 pagina's met zijn werk, maar ook werk van andere topfotografen komt aan bod.

De Canadese 80's en 90's-rockster Bryan Adams heeft het afgelopen decennium een sterke reputatie weten op te bouwen als fotograaf. Hij werkt voor internationale tijdschriften als Esquire en Vogue.

Uitgeverij Steidl bracht een boek uit met zijn werk en de bijbehorende tentoonstelling 'Exposed' was al in verschillende Europese steden te zien. In de 18 pagina's tellende reportage in Snoecks 2014 staan zijn foto's van Sean Penn, Pink, Mick Jagger, Sting, Kate Moss, Victoria Beckham, Queen Elizabeth II, Sir Ben Kingsley, Udo Kier, Danny trejo en Yasmine Le Bron.

Meer fotografie in Snoecks 2014
Daarnaast is in de 90e editie van Snoecks werk te vinden van van Magnum-fotografen Antoine D'Agata en Mikhael Subotzky en Nadav Kander, Lucas Foglia, Cig Harvey, Michel Vanden Eeckhoudt en Philip-Lorca diCorcia.

Amerikaanse 'trainhoppers', plezierjagers in Afrika, de Vespa-subcultuur in Indonesië, de merkwaardige 'baby boom' in Nagorno-Karabach en de kinderen die leven en werken op het grootste stort van Manila zijn onderwerpen die te zien zijn in de nieuwe Snoecks. De Nederlander David Galjaard leefde zich uit in Albanië, het land met de hoogste concentratie van Koude Oorlog-bunkers.

Snoecks 2014 (ISBN: 9789077885277) is te bestellen bij uitgeverij Scriptum, telt 550 pagina's en kost 14,90 euro.

bron: digifotopro

vorige pagina