Nikon toont D4S op CES-elektronicabeurs

Middels een persbericht laat Nikon weten dat de D4S eraan zit te komen. De fabrikant zal het toestel tonen op de CES-elektronicabeurs, van 7 t/m 10 januari in Las Vegas. Volgens Nikon krijgt het nieuwe model verbeteringen die ingaan op de wensen van professionele fotografen.

Nikon laat nog maar weinig los over het nieuwe toestel. Nikon Nederland wist ons wel te vertellen dat de D4S in ieder geval de Expeed 4-beeldprocessor krijgt. Volgens het persbericht worden de autofocusprestaties van de camera verbeterd ten opzichte van de Nikon D4.

We verwachten geen extreme veranderingen, de Nikon D4 is immers nog maar twee jaar op de markt. De camera's uit het hoogste segment krijgen gewoonlijk om de vier jaar een grote update.

Wanneer de Nikon D4S op de markt komt en tegen welke prijs is nog niet bekend. Waarschijnlijk zullen een aantal professionele sportfotografen op de Olympische Winterspelen in Sotsji (6 t/m 23 februari) de kans krijgen om het nieuwe topmodel aan de tand te voelen.

Nikon D3 vs D3S

Nikon lijkt dezelfde strategie te volgen als bij voorganger D3. Deze werd in 2007 geïntroduceerd en in 2009 opgevolgd door de D3S. Hoewel het aantal megapixels gelijk bleef, presteerde de sensor van de D3S nog iets beter op hoge iso-waarden. Ook werd de buffer van de camera vergroot en kreeg de D3S een filmfunctie, die ontbrak nog op de D3.

bron: Digifotopro

vorige pagina