Inzenden Zilveren Camera 2013 vanaf 1 december

Vanaf 1 december kunnen alle Nederlandse fotojournalisten zich weer kandidaat stellen voor de Zilveren Camera en voor de Canon Prijs voor vernieuwende fotojournalistiek. Zowel beginnende als professionele fotojournalisten kunnen hun nieuwsfoto van het jaar inzenden.

De Zilveren Camera wordt in 2014 voor de 61e keer uitgereikt, de prijs viert hiermee zijn 65-jarig bestaan. Zowel ervaren als beginnende fotojournalisten kunnen hun werk inzenden, wel moet je hiervoor in Nederland werken of wonen.

De Zilveren Camera kent vanaf deze editie een nieuwe categorie: 'Natuur en Milieu'. Hievoor kun je foto's en series inzenden die 'nieuws of achtergronden tonen over de verhouding van de mens en zijn natuurlijke omgeving, in zowel Nederland als de rest van de wereld', zo is te lezen op de website.

De Zilveren Camera wordt jaarlijks uitgereikt voor de beste nieuwsfoto van het jaar. De winnaar ontvangt een bedrag van 2500 euro. Daarnaast wordt de Canon Prijs uitgereikt: deze gaat naar het meest vernieuwende fotoproject in de fotojournalistiek. Het project moet bestaan uit een multimediaproductie waarbij foto's, geluid en/of video worden gecombineerd. Het project kan bijvoorbeeld een verhaal vertellen of het kan een interactieve productie zijn. De winnaar van de Canon Prijs krijgt ook 2500 euro aan prijzengeld.

De Nationale Portretprijs wordt voor de vierde keer uitgereikt aan de fotograaf die dit jaar het meest bijzondere portret van een Nederlander heeft gemaakt. Je kunt niets inzenden voor deze prijs, de jury draagt zelf vijf nominaties voor.

Op zondag 26 januari worden de winnaars van alle prijzen bekendgemaakt. Van 26 januari tot en met 6 april 2014 is de tentoonstelling met alle genomineerde foto's te zien in het Fotomuseum Den Haag.

Fotojournalisten kunnen van 1 tot en met 31 december 2013 00:00 uur werk inzenden voor de Zilveren Camera en de Canon Prijs. De nominaties worden op dinsdag 21 januari 2014 bekendgemaakt op de website van de Zilveren Camera.

bron: Digifotopro


vorige pagina