Fotograaf Steve McCurry in Nederland

Steve McCurry is een van de beroemdste en meest geprezen fotografen ter wereld. Zijn foto The Afghan Girl verscheen op de cover van National Geographic Magazine. Deze foto van het meisje met de indringende groene ogen kwam symbool te staan voor het immense leed van de Afghaanse burgers tijdens de Afghaanse oorlog.

Deze maand verschijnt het boek Voorbij de Camera, het verhaal achter de foto van Steve McCurry. Dit boek vertelt de verhalen en avonturen achter veertien belangrijke foto's van McCurry. Op 19 oktober aanstaande is Steve McCurry in Nederland voor interviews, een signeersessie en een lezing.

Signeersessie
Tijdens zijn bezoek aan Nederland geeft McCurry een lezing over zijn werk in fotografiemuseum Foam. Deze lezing was binnen een uur uitverkocht. Voor iedereen die dit icoon graag in het echt wil ontmoeten is er alsnog een kans. Op zaterdagmiddag 19 oktober signeert Steve McCurry zijn boeken om 16.00 uur bij de Bijenkorf in Amsterdam. Deze signeersessie is voor iedereen vrij toegankelijk en zal tot circa 16.45 uur duren.

Uniek en indrukwekkend
In Voorbij de camera, het verhaal achter de foto (Uitgeverij Terra) krijgt de lezer een kijkje achter de schermen bij een van de meest geprezen fotografen ter wereld. Dit unieke en indrukwekkende boek bevat niet eerder gepubliceerde foto's, notities, anekdotes en snapshots uit het persoonlijke archief Steve McCurry.

Dit is het eerste en enige boek dat in beeld brengt hoe hij te werk gaat en hoe hij zijn foto's vindt, maakt en ontwikkelt. De meer dan 100 bijzondere, iconische en spraakmakende foto's uit de hele wereld vertellen een boeiend en avontuurlijk verhaal: van Afghanistan tot Amerika, van India tot Tibet en daar voorbij.

Wat gaat er schuil achter de foto's van een van de meest legendarische fotografen ter wereld?
Dit boek vertelt het verhaal.

Voorbij de camera, het verhaal achter de foto | Steve McCurry | ISBN 9789089895875 | € 49,99 | Uitgeverij Terra

bron: Photofacts

vorige pagina