Apple trekt stekker uit Aperture

Apple stopt met de ontwikkeling van rawconverter Aperture. Het nieuwe programma 'Foto's', dat begin volgend jaar in OS X Yosemite zijn opwachting maakt, is de vervanging voor het pakket.

Onlangs kondigde Apple iOS 8 en OS X Yosemite aan. De nieuwe besturingsystemen voor de mobiele apparaten en computers van Apple. Nu maakt de fabrikant bekend dat de stekker uit Aperture getrokken wordt, op het moment dat OS X Yosemite verschijnt.

In OS X Yosemite en iOS 8 komt een nieuwe 'Foto's'-app, Apple zal dit pakket voorzien van diverse geavanceerde bewerkingsmogelijkheden die nu in Aperture te vinden zijn. Foto's vervangt ook het huidige iPhoto in OS X.

Op het moment dat Foto's voor OS X verschijnt, kunnen gebruikers van Aperture hun fotobibliotheek overzetten. Apple zal wel updates blijven uitbrengen voor Aperture, zodat bestaande gebruikers het pakket kunnen blijven gebruiken op OS X Yosemite, maar het pakket wordt niet meer verder ontwikkeld.

Apple heeft nog maar weinig bekendgemaakt over de nieuwe Foto's-app voor OS X Yosemite. De Apple-website verwijst naar de iOS 8-pagina, waar uitleg staat over de mobiele versie van de app.

bron: digifotopro

vorige pagina