Sportfotograaf blijkt billengek

Hendriks fotografeert regelmatig wedstrijden in de BeNe League en de Ajax-dames. Maar zijn in eerste instantie goedgekeurde aanvraag om te fotograferen tijdens tijdens de interland tussen België en Nederland is plotseling geweigerd. De Belgische voetbalbond gaf Hendriks als reden dat hij te weinig bal en te veel bil zou vastleggen.
Voorkant en achterkant
Hendriks ontkent dat hij geneigd is de achterkant van de speelsters te kieken. "Die billen zitten er gewoon bij omdat vrouwen een voorkant en achterkant hebben", zegt hij. Hendriks publiceert naar eigen zeggen ook nooit foto's van vrouwelijke sporters van wie de kleding door een actie tijdens de wedstrijd niet meer alles dekt.
Conflict met KNVB
Hendriks zelf denkt dat een conflict met de KNVB achter de weigering van de accreditatie zit. De fotograaf maakte tijdens een interland van Oranje vorig jaar juli een foto van FC Twente-speelster Anouk Dekker. Op de foto wordt Dekker op een brancard afgevoerd met een gebroken neus. Sinds die foto krijgt Hendriks geen toestemming meer van de KNVB om te fotograferen bij wedstrijden van de nationale ploeg. Het plaatje van de gewonde Anouk Dekker zou niet passen bij het beeld dat de KNVB wil overbrengen over vrouwenvoetbal. Hendriks: "De KNVB wil vrouwenvoetbal neerzetten als een leuke en gezellige teamsport. Deze foto past dan niet in het plaatje. Het laat zien dat het ook een contactsport is waarbij sporters geblesseerd kunnen raken."
Vrijdag fotografeert Hendriks de vrouwen van PSV - Ajax. Daar hij is hij nog wel welkom.

bron: Telegraaf


vorige pagina